Rijksmonumenten

De Hallen in Amsterdam is een voorbeeld van een industrieel rijksmonument dat een nieuwe functie kreeg. Was het eerst een tramremise met werkplaatsen; nu is het een ambachtencentrum waarin onder andere een fietsenwerkplaats, ontwerpbureau, foodhallen en studio’s voor filmproductie zijn gehuisvest. Een goed voorbeeld van modern gebruik van een monument.
161 vierkantDe Nieuwe Kerk te Zierikzee is een ander voorbeeld van een rijksmonument met nieuw gebruik. Hier deed ZEKER JM de projectleiding voor zowel de restauratie en de herinrichting als het nieuwe gebruik. Door een grote ingreep in het interieur (zie de foto’s) waarbij tal van functies en voorzieningen konden worden ingereden, is een gebouw ontstaan dat naast concerten ook een breed scala aan theatervoorstellingen kan uitvoeren. En dat in een 19de-eeuwse omgeving.
Als bestuurslid van een rijksmonumentenstichting was ik daarnaast ruim 12 jaar actief op het gebied van beheer, exploitatie, verwerven, adviseren, verkopen en herinrichten van kerkgebouwen. Tevens heb ik een belangrijk netwerk binnen andere organisaties voor cultureel erfgoed. Daardoor ben ik in staat om u breed en inhoudelijk te adviseren en waar nodig het projectmanagement op me te nemen.